Хотнишка екопътека

Хотнишка екопътека

Карта

 

Хотнишката екопътека се намира в близост до село Хотница. Самата пътека започва от Хотнишкият водопад, който е един от най – живописните водопади в страната. Висок е около 30м. Екопътеката минава по поречието на река Бохот и стига до извора й. Има мрежа от стълби и мостчета, които ще ви отведат до крайната точка на екопътеката. Интересни са каскадните водопади, които оформя реката. Дължината на Хотнишката екопътека е около 1,5км. Има и обособен паркинг, където да оставите автомобилът си. В началото на екопътеката при Хотнишкия водопад има още обособен кът за пикник. Според експерти  Хотнишкият водопад, който се намира в ждрелото, води класацията за най-атрактивен водопад в  Северна България. Природата все още е девствена и много красива.

За туристите ще е интересно да научат, че край село Хотница през 2006 г. е намерено най-старото злато в Света – на 7000 г., като до преди това най-старо е било Варненското /на 5000 г./.

Разстоянието от София до с.Хотница е около 220км, а разстоянието от Велико Търново е едва 14км. В с.Хотница може да разгледате останки от древни римски и турски градове. Може да отскочите и до Велико Търново и да се качите на крепостта Царевец.

Най – доброто време за посещение е между месец Април и Октомври, като продължителността на маршрута е около 2 часа.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Еко пътеки, Стара планина еко пътеки

Тагове

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved