Цигов чарк

Цигов чарк

Карта

 

Цигов Чарк се намира на около 9 км. от гр. Батак и на 23 км. източно от Велинград на пътя между двата града.  Разположен в една от най-красивите планини в България – Родопите този курорт пленява посетителите през лятото с прекрасните си зелени поляни, борови гори и близостта на връх Голяма Сюткя (2186 мнв.). От друга страна намиращият се в непосредствена близост язовир Батак още повече увеличава атрактивноста на Цигов Чарк. В летните месеци курортната местност предлага чудесни възможности за почивка и възстановяване, маршрутно-познавателен туризъм, риболов, колоездене и др. 

През зимата са създадени добри условия за ски, сноуборд и други зимни спортове. Изградена е писта “Цигов Чарк” с дължина около 1500 метра, подходяща както за начинаещи, така и за напреднали скиори. Тя се обслужва от влек. В курорта са построени няколко хотела, много вили, къщи за гости и заведения за хранене.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Зимни курорти, Родопи зимни курорти

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved