Беклемето

Беклемето

Карта

 

Беклемето е името на живописна местност в Троянския Балкан, която в последно време се оформя като малък и тих зимен курорт. Беклемето се издига на 1360 метра надморска височина и е разположен на около 20 км. от град Троян. 

Районът освен за каране на ски е подходящ и за практикуване на пешеходен и еко туризъм. Местността е изходна точка на редица туристически маршрути, които водят до различните части на Троянския Балкан. 

Интересно е да отбележим, че името на местността идва от турски и на български означава „стража“. Мястото е получило това наименование, заради старата наблюдателница, която се е извисявала там. 

Беклемето е чудесно кътче за отдих и туризъм, особено за хората, които искат да се насладят на тишина и спокойствие . Престоят ще бъде още по-вълнуващ, тъй като ще имате възможност да се порадвате на ненагледните красоти на Балкана. В курортното селище са изградени множество семейни хотели и красиви вили, които предлагат настаняване на гостите и се грижат за техния комфорт и уют. 

Към Беклемето има изградени три ски писти за алпийски дисциплини, които се поддържат в много добро състояние и се обработват ежедневно с необходимата техника. Всяка от тях е оборудвана с влек, гардероб и лифт. В Беклемето са разположени най-добрите писти за биатлон и ски бягане, които са с дължина 2 км.,3.5 км.,7 км. и 10 км. Те имат одобрението на международните организации по биатлон и ски – ФИБА и ФИС.  Към курорта има построен и Планински център, от където можете да си наемете екипировка за ски. 

Посещавайки Беклемето в никакъв случай не пропускайте да разгледате и забележителностите, които се намират в близост. Троян е едно от най-красивите възрожденски градчета, където и до днес е останал жив българския дух и се тачат изконните традиции на поколенията преди нас. Непременно отскочете и до невероятния Троянски манастир, превърнал се в един от символите на българската вяра и надежда през дългите векове на османското иго.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Зимни курорти, Стара планина зимни курорти

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved