Кулиното

Кулиното

Карта

 

Кулиното е малък ски курорт над Разлог, в Пирин планина. Намира се в долината на река Кулина, на 1400 м надморска височина. Сгушен е във вековна букова гора, на разстояние 15 км от Разлог и само на 3 км от местността „Предел”.

Той е много популярно място за отдих сред хората от Разлог и околните села. Предлага на туристите и жителите на града добри условия за ски през зимния сезон. Всяка зима се организират и курсове за скиори, на които всеки може да се запише и да се наслади на неповторимото ски изживяване и уникалната красота на Пирин през този сезон.

Ски пистата е изградена от ентусиасти, на доброволни начала, през 80-те години на 20 век. Тя е с дължина 1300м и има условия за всички видове зимни спортове. Ски центърът разполага с два ски-влека за възрастни.

Изградена е и детска писта, също обслужвана от влек. На края на пистата има чайна и скара, където след уморителните спускания, скиорите могат да отпочинат и хапнат. Към чайната има и ски – гардероб, разполагащ с различни видове и размери ски и екипировка към тях.

В непосредствена близост до Кулиното е и туристическата местност „Предел“. Тя също е сред букови и борови гори, които са особено въздействащи и впечатляващи за посетителите. Има възможност за практикуването на различни видове туризъм – ловен, маршрутно познавателен, рекреативен и др. На територията й са изградени почивни и ведомствени станции, хотели и ресторанти, които предлагат настаняване и храна. Местността се явява и географската връзка между планините Рила и Пирин.

За да стигнете с кола до това приказно място, трябва да се движите по главния път от София за Банско и след като минете Предел, карайте бавно и се оглеждайте за табела „Кулиното”. Завийте надясно, както е оказано на табелата.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Зимни курорти, Пирин зимни курорти

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved