Плаж Арапя – Царево

Плаж Арапя – Царево

Карта

 

Арапя е нос, с къмпинг наблизо и се намира в южната част на българското Черноморие. Разположен е между курортите Лозенец и Царево в живописен залив, заобиколен от борови и широколистни гори. Както и в миналото, и днес къмпингът е основно посещаван от полски, чешки и български туристи през летния сезон.

Всяка година плажът се пълни с хора, отседнали в каравани (съществуват специално изградени зони), палатки, бунгала (намират се както луксозни, така и по-непретенциозни). В последните няколко години хълмовете около плажа се застроиха с хотели и вили, така че можете да ползвате и по-луксозен начин за пребиваване, ако не си падате по палатките. Имайте в предвид, че пътят до плажа е черен и не в добро състояние.

По крайбрежието има заведения, предлагащи задължителните пържени картофи, цаца и студена бира.

Плажната ивица е доста широка – голям плаж, малък плаж и миден залив. Има място за много посетители. Заливът е доста дълбок и почти никога няма вълни, а водата е топла още през първите месеци на летния сезон.

За любителите на морските спортове той е идеално място за сърфинг, гмуркане и морски риболов.

През лятото се движат микробусчета от Арапя към Царево и обратно. Интервалът на движение е около 15 минути и можете спокойно да ги използвате за разходки до града.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Царево, Черноморие

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved