Албена

Албена

Карта

 

Албена е курорт, разположен в Североизточна България, област Добрич. Курортният комплекс е третият по големина в страната. Намира се в землището на с. Оброчище, на 8 километра от град Балчик, на 30 километра от градовете Добрич и Варна.

За разлика от Южната част на българското Черноморие, в Северната все още има курорти, които са красиви и привлекателни за туристите, но са слабо застроени и спокойни. Албена е едно от тези места.

Плажната ивица ( с дължина 5 км и ширина 150 метра ) е широка и чиста. Морската вода е плитка, топла и сравнително чиста.

В близост до плажа има заведения, предлагащи храна и напитки.

Комплексът разполага с много модерни хотели, разположени сред гориста растителност , така, че да имат изглед към морския бряг и добро излагане на слънце. Около 90% от туристите са чужденци.

Комплексът е затворен. С кола се влиза след заплащане на дневна такса.

Само на 10 километра от Албена се намира Ботаническата градина в Балчик, съдържаща уникални растения, както и архитектурно-парковият комплекс Дворецът, който е резиденция на румънската кралица Мария в началото на 20 век. Албена е разположен в близост и до резервата Балтата, който представлява лонгозна гора край река Батова.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Балчик, Черноморие

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved