Езерец

Езерец

Карта

 

Езерец е село в Североизточна България, област Добрич. Намира се в Добруджанската равнина (известна навремето като Малка Скития). Отстои на 7км от гр. Шабла, на 10 км от с. Крапец, на 6км от с. Ваклино и на 10км от с. Дуранкулак.

Плаж Езерец е още един от незасегнатите от урбанизацията места по северното Черноморие на България. Мястото е изключително чисто, тихо, спокойно и непознато за хората. В неактивния сезон човек може да се окаже единствен посетител на плажа. Уникалното за това място са Езерецкото и Шабленското езеро, които са в близост до брега. В миналото хората често сваляли солта от телата си в Езерецкото езеро, което е сладководно – с изключително чиста вода.

От селото до плажа се кара около 3км. по черен път. Пътят е проходим за автомобили. До плажа може да се стигне и от село Крапец, но пътят е лош и проходим с висока кола.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Черноморие, Шабла

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved