Елешница

Елешница

Карта

 

Елѐшница е село в Югозападна България. То се намира в община Разлог. Разложка Елешница е разположена в южното подножие на Северозападния родопски масив Белаките и по двата бряга на долното течение на река Златарица. Златарица се влива в река Места, която минава близо до Елешница. По долината на Места достига топъл въздух от Бяло море.

Термален извор Елешница – температура- 36 С . По химичен състав водата е от клас актотерми и е близка до водите на Хисар, Девин и Песнопой. Съпътстващия водата газ радон,не само че не представлява опасност/тъй като не е разтворим в нея и лесно се отделя/,но може да разшири лечебния й спектър за лекуване на белодробни заболявания чрез инхалации.

Чрез бани също се лекуват шипове, дископатии, ишиас, травматични увреждания на стави и кости, рани и кожни заболявания.

Питейното лечение е за стомашно-чревни, бъбречно урологични и чернодробно жлъчни заболявания, подагра, диабет и др. Водата не съдържа нитрати, нитрити и амониеви йони, което я определя като свръх чиста. В селото има басейн със седем метрова кула за скачане и баня. Термален източник “Св. Варвара” температура 58 С- при постоянно водочерпене. В сравнение с водите на с.Баня, тази е с намалено съдържание на сяра.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Благоевград СПА курорти, СПА курорти, Югозападен СПА курорти

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved