Вонеща вода

Вонеща вода

Карта

 

Разположено в северното подножие на Централна Стара Планина, село Вонеща вода се намира на около 30 км от Велико Търново и на 20 км от Трявна, покрай главния път от Велико Търново до Нова Загора. Надморската височина на курортното селище е 500 метра.

Климатът тук е умерено-контитенентален без резки температурни разлики. Има открит минерален извор, чиято вода е със силна миризма на сероводород, откъдето и селището е получило името си. Тази съвкупност от благоприятни климатични фактори, въздействието и чарът на живописната природа на Стара Планина и наличието на лечебна минерална вода са безценни ресурси тук да се развива балнеолечебен и климатичен туризъм с цел общо отпочиване, тонизиране и укрепване на организма, подобряване и нормализиране на обменните процеси и функциите на почти всички системи на човешкото тяло.

Това е и район с богата история. Вонеща вода е родното село на легендарния Филип Тотю. В курортното селище функционират няколко почивни станции и семейни хотела със заведения за хранене и басейн.

Информация

Велико Търново СПА курорти, Северен централен СПА курорти, СПА курорти

Споделяне

 
© 2020 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved