Хисаря

Хисаря

Карта

 

СПА курорт Хисаря се намира в централната част на страната, на около 42 км. северно от Пловдив. Разположен е в южните склонове на Средна Гора на около 360 м. надморска височина. Наличието на лечебни минерални извори е било открито и оценено още преди повече от 1700 години от римските владетели.

В началато градът носел името Аугуста, а по късно приело името Диоклецианопол на императорът Диоклециан, който дотолкова харесал това място, че се установил тук. Днес Хисар е известен и развит балнеокурорт. Изградени са много санаториуми, почивни домове и стнации за почивката, рекреацията и лечение на туристите. В тях наред с класическите форми на профилактика с минерална вода – пиене, вани и др. се предлагат и нови атрактивни форми на терапия като източен масаж, масаж с шоколад или мед, с вулканични камъни, аромотерапия, таласотерапия и др.

Балнеолечбните процедури и почивката тук възстановяват и стимулират почти всички системи на човешкия организъм и премахват стреса, което прави курорта посещаван не само от пациенти със здравословни оплаквания, но и просто за рекреация, отърсване от стреса и шума на големия град. Не на последно място туристите могат да се насладят на качествената кухня, предлагана от местните заведения и ресторанти.

Информация

Пловдив СПА курорти, СПА курорти, Южен централен СПА курорти

Споделяне

 
© 2020 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved