Приморско

Приморско

Карта

 

Приморско е град в Югоизточна България на Черно море. Той се намира в близост до градовете Созопол и Ахтопол. Разположен е на полуостров, вдаден в Черно море между лагуната-залив Стамополу и Дяволския залив, в подножието на странджанските върхове. Туризмът и обслужващата го сфера са най-динамично развити в структурата на общинската икономика. Предлагат се условия за различни видове туризъм — не само рекреационен, но и културен, селски, риболовен, ловен, спортен, екотуризъм и др. Поради привлекателността на курортните селища има засилен инвестиционен процес и развитие на строителната индустрия.

Природата е дарила Приморско с разнообразни и уникални природни ресурси. От първостепенно значение за развитието на туризма са плажовете с обща площ 1045 хил. кв. м., отделно само защитените дюни са 523 хил. кв. м. Той е Разположен в залив във формата на полумесец, осеян от най-чистите, най-дългите и най-големите плажове и дюни на българското Черноморие. Легловата база на хотелите възлиза на над 500 000 легла.

Плажът е известен със сякаш безкрайната си плажна ивица и пясъчните дюни, през които се минава, за да се стигне до нея. Преди време това прекрасно място, заобиколено от гъсти гори е било достъпно само за правителството, но днес всеки желаещ може да му се наслади. На плажната ивица има платени чадъри и шезлонги, но и достатъчно място, на което туристите да поставят свои такива. Водата има прекрасен син цвят и е много чиста. По плажа има заведения, от където може да се закупят храна и напитки.

Крайбрежен панорамен път свързва град Приморско с всички черноморски селища — Китен, Дюни, Созопол, Бургас, Несебър, Варна и др. Градът се намира на 60 км от международното летище Сарафово – гр. Бургас

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Приморско, Черноморие

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved