Брацигово

Брацигово

Карта

 

Родопите крият много красиви и китни малки градчета. Като се слезе от Батак по Стара река, след Пещера е Брацигово. Градът е разположен на двата бряга на река Умишка на 420м. надморска височина.

В района на Брацигово са открити 9 минерални извора с много добри вкусови и лечебни качества. Съчетанието то красива природа, минерални извори и богато културно историческо наследство прави градът подходящо място за хора, търсещи спокойствие, тонизиране и почивка. На 16 км. южно от Брацигово се намира курортът Атолука, разположен сред величествени борови гори.

Брацигово се развива бурно през Възраждането и през 1831 г е създадено първото килйно училище. Град Брацигово има богато културно историческо наследство. Тук е построен величествен паметник, представляващ своебразен пантеон на безсмъртните, тъй като в него са събрани костите на борци от три поколения – на априлци, на септемврийци и на партизани.

Интерес представлява и Историческия музей, в който е запазен един от топовете и знамето на въстаниците от Априлското въстание. Интерес за туристите тук е и църквата “Св. Йоан”, родната къща на Васил Петлешков, Джамбовата къща , Луковата къща и др.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Пазарджик СПА курорти, СПА курорти, Южен централен СПА курорти

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved