Нареченски Бани

Нареченски Бани

Карта

 

Балнеолечебният курорт Нареченски бани се намира на 43 км. южно от Пловдив и на 60 км. северно от Смолян, на главния път Пловдив –Смолян, разположен е в дефилето по течението на река Асеница, сред озеленените склонове на Средните Родопи, на височина 620-660 м над морското равнище. Вървейки по пътя към курортното селище се виждат високи планински плата, обрасли с широколистна растителност, а на места панорамата се допълва с отвесни скалисти масиви от алпийски тип.

В курорта бликат няколко минерални извора. Тяхната вода е с леко горчив вкус и температура около 30 °C. Известен минерален извор е т.нар. “Очно изворче” малко по-ниска температура – 21,5С, което се използва за промивки при очни заболявания. Уникалната хипотермална минерална вода, в съчетание с благоприятния климат и красива природа, са особено подходящи за развитието на балнеолечебен и рекреативен туризъм. Курортът е специализиран в лечението и профилактиката на заболявания на нервната система, диабет, сърдечно съдови заболявания и др.

Нареченски бани разполагат със съвременна балнеолечебница, курортна поликлиника с различни специализирани диагнастични кабинети, летен плаж с минерална вода, питейни източници за минерална вода, терени за спортно-профилактични игри и за теренно-лечебни маршрути и обширни парковe за отдих, разходки и излети на чист планински въздух. В последните години в курортното селище са построени множество нови, уютни семейни хотели, добре уредени частни квартири, ресторанти с качествена кухня и др.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Пловдив СПА курорти, СПА курорти, Южен централен СПА курорти

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved