Юндола

Юндола

Карта

 

Курортният комплекс Юндола се намира на около 17 км. северозападно от Велинград и на 28 км. на юг гара Белово. Надморската височина е около 1400 м. Курортът е на границата между Рила и Родопите. Самата местност представлява обширна поляна с дължина 3км. и широчина 1 км. Разполага с няколко ски писти и влекове и предлага добри възможности за ски и зимни спортове. Юндола е и начална точка за много пешеходни маршрути.

Интерес представляват намиращите се в близост местност “Кладова”, връх “Милеви скали” и природната забележителност Пашови скали. Името на местността произлиза от думата “юндол”, означаващо пазар за вълна. Юндола предлага на посетителите настаняване в различни почивни и ведомствени станции, вили и хотели. На разположение са и няколко ресторанта с качествена кухня и напитки.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Зимни курорти, Родопи зимни курорти

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved