Паничище

Паничище

Курортът Паничище е разположен сред красиви и стари иглолистни гори. Има много почивни бази и разполага с добра писта, ски влек и няколко хотела. Паничище е изходен пункт за хижите Пионерска, Ловна, Скакавица, Вада, Рилски езера, 7-те езера и др. В района се намира и най-ниското ледниково езеро в Рила – Сухото. 

Паничище разполага със следните писти:

“Бекяра” – алпийски ски 470 м съоръжена със ски влек с капацитет 280 човека/час.
“Аждена” – детски ски – плац съоръжен с “бейби” – ски влек и писта 400 м със ски влек 250 човека/час.

Детска писта 200 м пред х. Пионерска.

Писта за дълго бягане 5 000 м.

Ски писта 400 м със ски влек 350 човека/час.

Хомологирана писта за спускане със шейни на естествена писта 1130 м.

хижа Седемте езера: писта 300 м със ски влек 250 човека/час.

хижа Рилски езера: писта 950 м със ски влек 700 човека/час.

Предоставят се ски екипировка под наем и можете да ползвате услугите на ски-учители. Има изградена добра база от хотели, вили и хижи в района. В центъра на курортното селище е създаден Посетителски център “Паничище” към национален парк “Рила”. Причина да бъде избрано точно този район е че, Паничище е една от най-широко отворените порти към сърцето на планината. От тук тръгват някои от най-популярните маршрути в Рила, тези към Седемте рилски езера, връх Мальовица и към най-големият духовен и културен паметник на България – Рилския манастир.

В този дял на Рила се намират и природните забележителности Урдини езера и Скакавишки водопад. Предназначението на центъра е да предоставя на посетителите всякакъв вид информация за НП “Рила”, да показва богатството от растителни и животински видове в него, да осъществява определени образователни и възпитателни програми и задачи, свързани с опазването на природната среда, както и да съдейства за развитието на екотуризма в границите на парка. В близост до курортното селище Паничище се намира също балнеолечебния курорт Сапарева Баня, както и Рилски Манастир, на територията на Природен Парк “Рилски Манастир”, Седемте Рилски езера.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Зимни курорти, Рила зимни курорти

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved