Чипровски водопад – Чипровци

Чипровски водопад – Чипровци

Карта

 

На 18 км. от град Чипровци, в необятната прегръдка на планината, се намира една от най-красивите природни забележителност у нас – Чипровският водопад. Водната каскада се спуска от 18м височина и създава една вдъхновяваща картина от милиони водни капчици, разпръснати във въздуха. 

За да стигнете до водопада трябва да поемете по екопътека Демяница, която се намира на края на град Чипровци. За да се ориентирате как да стигнете до там е най-добре да питате някой от местните жители. За да се придвижите до водопада ще ви отнеме около час и половина нормално ходене. Има обозначителни табели, които да ви помогнат да се ориентирате за посоката, така че няма опасност да го подминете или да объркате пътя. 

Водопадът е страхотно място, което ще ви накара да се вдъхновите и ще ви покори с естествената си красота и чар. Наоколо е толкова тихо и спокойно, че няма да ви се иска да си тръгнете. Чипровският водопад е подходяща дестинация за разходка, пикник и опознаване на българските природни красоти. 

В района освен водопада можете да посетите и Чипровският манастир „Св. Йоан Рилски“. Той е основан през 10 век и пази ценни сведения за българската култура и книжнина. На 20 км. в североизточна посока от градчето пък е разположен и Лопушанският манастир, който определено си заслужава да се види. Известен е със своите удивителни икони, дело на самоковски майстори.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Монтана, Северозападен, Северозападен природни обекти

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved