Варна

Варна

Карта

 

Варна е град в североизточна България, разположен по бреговете на Черно море и Варненското езеро. Той е най-големият град в Северна България и по българското Черноморие. Варна често се нарича „морската столица“ или „лятната столица на България“ и е важен туристически и културен център, изходна точка за курортите по Северното Черноморие.

Варна е туристическа дестинация, която ви дава разнообразие от възможности за вълнуващи емоции и незабравими летни дни. За вашите деца има множество атракции, които несъмнено ще им харесат – влакчета, увеселителни паркове, детски площадки, Делфинариум, зоопарк, яздене на пони и т.н. Вие също няма да останете разочаровани от наличието на барове, заведения, дискотеки, магазини, молове и огромен парк в близост до морето. Нека не забравяме, че във Варна често се изнасят театрални и оперни представления, провеждат се летни фестивали и концерти и има редица интересни забележителности, които да посетите.

Плаж Кабакум / Чайка – е един от най-известните плажове във Варна. Той е разположен между летните курорти Св. Константин и Елена и Златни Пясъци, само на 10 км. в северна посока от морската столица. Несъмнено Кабакум има славата на едно от най-страхотните места за къпане и събиране на тен в района на Варна. Водата е изключително бистра и прохладна, а пясъкът е чист, фин и златист.

Кабакум предлага чудесни условия за всички желаещи да практикуват спортни занимания като каране на джет, водни ски, гмуркане, плажен волейбол и футбол. В района на ваше разположение са магазини, заведения и ресторанти, където цените са нормални като за морето. В близост се намират доста хотели, така че няма да ви бъде трудно да намерите място за отсядане, дори и в разгара на летния сезон. Едно от най-големите предимства е, че тук плажът през работните дни не е препълнен с хора и може да спокойствие да се печете и наслаждавате на почивката си. На плажа се предлагат платени чадъри и шезлонги, но ако разполагате с личен чадър може да се настаните в безплатна зона. Плажът се поддържа в много добро състояние и има няколко поста на спасители, които наблюдават за безопасността на плажуващите.

плаж на кв.Аспарухово – Аспарухово е квартал, разположен в покрайнините на Варна. Плажът в района е обширен и спокоен. Не се посещава от много туристи и е подходящ за хора, който искат да се насладят на морето, но не разполагат с голям бюджет за това. На плажа има водни атракциони като водно колело, уиндсърф и др. В близост са разположени заведения, от който могат да се закупят храна и напитки.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Варна-черноморие, Черноморие

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved