Узана

Узана

Карта

 

Курорт Узана се намира само на 22 км от гр. Габрово в сърцето на Стара планина и предлага отлични условия за ски почивка. С Габрово е свързан посредством много добре подържан асфалтов път. 

Сама по себе си Узана представлява обширна поляна, обградена отвсякаде от вековни дъбови гори. Именно тук учените от БАН са установили, че се намира географският център на страната. Това символизира и построената малка пирамида, представляваща голям интерес за посетителите. Надморската височина е от 1220 до 1350 м.

През зимата курортът предлага чудесни условия за ски, сноуборд и други зимни спортове. Ски сезонът започва от края на Декемри до края на Март. На разположение е писта с дължина около 1300 м., оборудвана с влек тип “Помагалски”. Изградени са и няколко по-малки писти. Могат да се наемат ски и моторни шейни, с които туристите да разглеждат и да се наслаждават на околните гледки и величието на балкана през зимата.

В намиращата се в близост хижа “Узана” преминава международната пешеходна магистрала Е-3, която стига чак до бреговете на Черно море. В близост до курорта се намират историческият връх Шипка и връх Бузлуджа.

В ски зоната има няколко писти, сред които Узана Тур (дължина 1100 м), 18 Еделвайс и Импулс. Повечето от тях са подходящи за начинаещи скиори.

Информация

www.uzana.gabrovo.bg

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Зимни курорти, Стара планина зимни курорти

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved