Местност “Корабите” – Синеморец

Местност “Корабите” – Синеморец

Карта

 

Когато се разходите до лимана на река Велека и се спуснете по брега до скалите южно от пясъчната ивица ще попаднете в местността Корабите. Скалите са остри и отвесни, а до тях се е сгушил заливът Свети Яни. Точно при Сфинкса (Скалния човек ) река Велека се влива в морето. Според легендата това бил митичен войн, който закрилял местните. Малко по-надолу е рибарският пристан.

Етимологията на произхода на имената в района води до извода, че в древен Синеморец са вилнели пирати. Смята се, че в местността Корабите са палели огън на високите скали имитирайки фар и са примамвали търговските кораби да се разбият в скалите.

Това място е от онези, които станаха известни сравнително скоро – след като беше облекчен режима на достъп до тях, понеже се намират прекалено близо до границата с Турция. Корабите на са много популярни за жителите на селото. Трябва да тръгнете по основната улица на Синеморец, която води към плажа Бутамята. Точно преди улицата да завие надясно към голям хотел има отбивка и в ляво. В далечината ще видите друг хотел, който е почти на ръба на скалите.

Тъй като морето ни е източно, трудно се снимат залези. Ако искате да направите хубави снимки на това място, трябва да го посетите рано сутрин – още преди слънцето да се е показало над хоризонта. Ако морето е спокойно, ще можете да заснемете и красиви отражения.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Бургас, Югоизточен, Югоизточен природни обекти

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved