Сливенски минерални бани

Сливенски минерални бани

Карта

 

Сливенските минерални бани се намират на около 15 км. от град Сливен. За да се стигне до там се тръгва по пътя за Нова Загора и непосредствено след квартал „Речица“ има табела, която указва пътя за балнеоложкия център. До там можете да отидете както с личен автомобил, така и с градския транспорт, който тръгва от централния пазар в града. 

Курортът е разположен на самия бряг на река Тунджа. Природата тук е много красива, а климатът изключително здравословен. Най-голямото богатство на местността е наличието на минерални извори. Термалната вода е с температура 48 градуса и извира 17 л./сек. По химичен състав е ниско минерализирана, хидрокарбонатно-сулфатно-натриева и калциева. Леченията с чудатата вода се прилагат чрез пиене, къпане в басейни и вземане на вани и душове.

В Сливенските минерални бани успешно се лекуват стомашно-чревни и чернодробно-жлъчни заболявания, болести на периферната нервна система. В района има чудесни условия за разходки и пикници сред природата. Въздухът е чист и свеж и действа ободряващо. Почивката си в малкото курортно селище можете да съчетаете с обиколка на местните забележителности, като например да разгледате град Сливен, да отскочите до природния парк „Сините камъни“ и местността Карандила. 

В град Сливен интерес представлява Часовниковата кула, която е издигната през 1808 година. Къщата-музей „Сливенски бит“ ще ви запознае по-подробно с тукашните традиции и обичаи. Не подминавайте и родната къща на Добри Чинтулов, домът на Хаджи Димитър и старата фабрика на Добри Желязков, която през 1904 година е превърната в затвор, а днес представлява музей. 

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Сливен СПА курорти, СПА курорти, Югоизточен СПА курорти

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved