Плаж Силистар – Царево

Плаж Силистар – Царево

Карта

 

Силистар е един от най-красивите и спокойни плажове по българското Черноморие. Той е отдалечен на 1 км. от пътя, който свързва Резово и Синеморец. Разположен е в едноименната защитена местност, която пък е включена в територията на природен парк Странджа. По разбит път, лъкатушещ през гора, се достига до обширен паркинг. След няколко метра се открива и невероятната гледка.

silistar-blacksea-beach-Плаж Силистар

Той е най-южният плаж в България, ако изключим малкото плажче в село Резово. Дълъг е около 1 км и има средна широчина 70 метра.

silistar-blacksea-beach-4-Плаж Силистар

Плажът е едно от предпочитаните за сърф места по нашето Черноморие. В единия му край има заведение, където можете да се разхладите. Освен това, концесионерът предлага платени чадъри и дървени шатри, които са чудесен вариант за големи компании. До самия вход за плажа има и къмпинг.

silistar-blacksea-beach-3-Плаж Силистар

В околността могат да се разгледат красиви скални образувания, живописни заливчета и исторически забележителности. През Средновековието тук е имало селище с пристанище, което продължава да функционира докъм края на XVIII в.

silistar-blacksea-beach-2-Плаж Силистар

Трудно е да се устои на този красив плаж. Водата е бистра и плитка, а пясъкът мек и чист. В близост има скали, които са идеални за гмуркане, а гората достига величествено до самата плажна ивица. 

silistar-blacksea-beach-1-Плаж Силистар

Недалеч от Силистар са разположени и други места за събиране на тен – плаж Листи, Липите, устието на река Велека и Делфин. 

Само на 5 км. от Силистар се намира и прекрасното селце Синеморец, предоставящо отлични условия за туризъм на хората, за които почивката значи спокойствие, тишина и уединение. В курортното селище ще откриете страхотни плажове и великолепна природа, както и уютни хотели и ресторанти на изгодни цени.

Фото: Диан Николов

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Царево, Черноморие

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved