Семково

Семково

Карта

 

Разположен в подножието на Рила сред гори от бор и смърч Семково се намира само на около 17 км. от гр. Белица.  Курортът предлага добри възможности за практикуването на ски туризъм и летен маршрутно-познавателен туризъм. Има изградена ски писта с дължина около 400 м. и ски влек с възможност да облужва близо 140 туристи на час. Над курорта, на височина от 1750 метра се намира хижа Семково.

От поляните наоколо се открива живописна гледка на юг към планината Пирин. На 1 час и 30 минути пеша в североизточна посока от хижата, разположено в красива клекова гора в циркуса под Средния връх, се намира Сухото езеро.

На северозапад и север от курорта се извисяват поредица от красиви върхове От тук се разкрива впечатляваща панорама към величествените върхове на Рила и Пирин. Създадени са условия за практикуване на маршрутно познавателен туризъм по създадените маркирани туристически пътеки към Вапският циркус и Вапските езера, Полежанският циркус и Сухото езеро, Скалишкият циркус и Скалишките езера и др.  Атракция представлява и паркът за танцуващи мечки, разположен в близост до комплекса. В Семково са изградени различни почивни и ведомствени станции и няколко хотела. По-известни са: Хижа Семково, Хотел Рила, Хотел Бор и др.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Зимни курорти, Рила зимни курорти

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved