Поморие

Поморие

Карта

 

Съвременният град Поморие е разположен върху едноименен, тесен, скалист полуостров, вдаден 3,5 km в Черно море, на северозападния бряг на Бургаския залив. Поморие е третият по големина град по българското Черноморие.  От юг, изток и североизток градът е заобиколен от морето, от север – от Поморийското езеро, като само от запад-северозапад, чрез тесен провлак, заливан твърде често от морето, се свързва с Поморийското поле, което е част от Бургаската низина. В течение на хилядолетията конфигурацията на терена се е изменяла, поради което и селището е променяло своето местоположение. Сега на 10 km на юг е днешният град Бургас, на 18 km на север е Несебър. Между тези два града преминава съвременната история на Поморие.

Градът предлага възможности за перфектна почивка както в квартира, така и в хотели с различен брой звезди, разположени в близост до плажа.

Източен плаж – той се намира в южната част на поморийския бряг.  Тя е  най-дългата ивица в този район и на юг достига до село Ахелой.  Плажът е един от най-познатите на посетителите и е силно посещаван.  Носител на престижната награда „Син флаг“, плажът отговаря на редица критерии за чистота и качество на предлаганите услуги. Бреговата ивица е посещавана от местни хора и от много посетители на града, които редовно избират плажа, за да прекарат своята лятна ваканция. Има както охраняеми, така и неохраняеми зони. Охраняемите са добре поддържани и почистени.

Южен плаж – Плажът на това място също е много приятен. Той е малко по-малък от централния плаж, но място се намира за всички. Има платена част с чадъри и свободна, за желаещите да опънат собствен чадър. За плажа няма удобен паркинг, но пък е близо до автогарата. Разбира се всеки, дошъл с автомобил, може да го паркира на удобно за него място в града и да се разходи до плажната ивица. В близост до плажа има огромни и луксозни хотели, но се предлагат и квартири на по-ниски цени. Намират се и заведения за хранене и магазини с много добри цени.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Поморие, Черноморие

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved