Каварна

Каварна

Карта

 

Каварна е малък крайбрежен град в област Добрич, Североизточна България, разположен в средните части на северното Българско Черноморие, южно от нос Калиакра.

Каварненският край предлага великолепни възможности за развитието на екотуризъм и специализиран туризъм – наблюдения и фотографии на растения, на делфини и различни риби в крайбрежните води. Любителите на птиците могат да останат с незабравими впечатления по всяко време на годината. Богатото разнообразие на птичи видове привлича туристи от цял свят и допринася Калиакра и Яйлата да се превърнат в едни от най-предпочитаните места у нас за развитие на орнитоложки туризъм. Районът е богат на минерални води, които се причисляват по качества си към трапезните.

Плажът е спокоен и не се посещава от много хора. Той е изкуствено създаден. Има кей, на който пристигат множество рибарски лодки всеки ден. Мястото разполага с безплатен паркинг.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Каварна, Черноморие

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved