Етнографски ареален комплекс – Златоград

Етнографски ареален комплекс – Златоград

Карта

 

Златоград е уникален музей на открито, който пресъздава архитектурата и местните занаяти на града преди повече от 100 години. Намира се в долината на река Върбица, в най-южната част на Източните Родопи и само на 6км от границата с Гърция. Златоград е единственият частен етнографски комплекс в България.

Той съчетава в себе си невероятни културно-исторически обекти, автентични възрожденски хотелчета, заведения за хранене и развлечения, както и два SPA центъра. В комплекса се честват и големи български празници като Гергьовдев, Тодоровден и Трифон Зарезан. Събитията са съпроводени с много веселие, кръшни хора и вкусни традиционни ястия.
Множеството работилници пръснати из комплекса ще Ви дадат възможност да се запознаете с традиционни за региона занаяти като шивачество, гайтанджийство, ножарство, златарство и други. Градът предлага множество възможности за отдих и почивка.

Информация

www.eac-zlatograd.com

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Музеи, Смолян, Южен централен
постоянно

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved