Чифлик

Чифлик

Карта

 

Курортното селище Чифлик отстои на 17 км югозападно от Троян сред вековни гори и зелени поляни в подножието на средна Стара планина, в долината на река Бели Осъм при надморска височина от около 760м. Природните и климатичните фактори благоприятстват развитието на балнеолечебния и рекреативния туризъм. Зимата е мека, без продължителни застудявания, а лятото е свежо и прохладно и въздухът е чист.

Минералната вода блика от хидротермално находище с общ дебит около 3000 литра в минута и температура на водата около 53 градуса. Водата е подходяща за лечение на опорно-двигателната система, дихателния апарат, гинекологични и стомашно- чревни заболявания. Освен балнеолечебен туризъм в курортното селище има възможност да се практикува и рекреативен и маршрутен туризъм. Съвсем наблизо е хижа „Хайдушка песен“, която е предпочитано място за излети и разходки. Тя е и начална точка за някои интересни маршрути до хижа „Ехо“ например за около 5.00 часа., хижа „Козя стена“- 3.00 часа, и др.

Функционират няколко почивни станции, както и нови уютни хотелчета с открити басейни и привлекателни барове и ресторанти. Предлагат се добре уредени частни квартири и вили за почиващи.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Ловеч СПА курорти, Северозападен СПА курорти, СПА курорти

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved