Чепеларе

Чепеларе

Карта

 

Чепеларе се намира на 12 км северно от Пампорово и на 20 км северно от Смолян. Това е един от градовете с най-голяма надморска височина в България – около 1100 метра. Градът е разположен сред обширни поляни и вековни смърчови и борови гори. Река Чепеларска, която също минава през него и събира водите на Янчовата, Камбурската и Сивковската реки, придава допълнителен чар на курортното градче.

Ски център Чепеларе – разполага с близо 20 км. писти с различна трудност, включително и специална писта за сноуборд с дълбок сняг. Всички трасета са снабдени с безплатен безжичен интернет. Така любителите на планината, ските и борда ще могат да сърфират в мрежата от своя лаптоп или мобилен телефон в паузите между спусканията или в близките до пистите заведения. 

Любителите на зимните спортове  ползват нов 4-седалков лифт с капацитет 2000 души на час, с който разстоянието от 2700 м. от града до връх Мечи чал се изминава само за 9 минути. В курорта  функционира и последно поколение система за изкуствен сняг, която  покрива пистата за 100 часа при температура от -3 градуса. Извършена e цялостна обработка на съществуващите писти и им е поставена маркировка по европейските стандарти.

Една от основните писти в центъра е за напреднали – “червена” с дължина 3250 м. Тя е оборудвана с най-модерната в България система за изкуствен сняг. 47-те оръдия могат да покрият пистата за 100 часа при температура от -3 градуса. 

На разположение на скиорите е и “зелена” писта за средно напреднали с дължина близо 6 км., както и няколко по-къси писти с различна трудност. За скиорите и сноубордистите е предвидена и “червена трудна” писта с дълбок сняг и дължина 1,2 км.

Спортен център Чепеларе предлага ски и сноуборд обучение за начинаещи, средно напреднали и напреднали. Инструкторите ще ви преведат през всички етапи на обучението. Предлага се както индивидуално обучение, така и инструктаж по групи. В курорта има и ски детска градина.

Първата ски школа в града е открита през 1954 г. Подготвените там спортисти бележат големи успехи в ски дисциплините за България.

 Ski_Slopes_In_Chepelare

Информация

www.mypamporovo.net

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Зимни курорти, Родопи зимни курорти

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved