Бяла Черква

Бяла Черква

Карта

 

Бяла черква е малко и китно курортно селище с невероятно красива природа, северозападно от село Косово и Нареченски бани и на около 40км южно от град Пловдив. Надморската му височина е 1600м. На територията на комплекса са построени хотели, почивни и ведомствени станции, ресторанти и чайна.


Ски-център “Бяла черква” се намира на 37км южно от град Пловдив. Ски пистата е с дължина 1100м. и ширина 30м. В горната и долната си част е с по-голям наклон а към средата наклонът е по-малък. Това я прави подходяща и желана както за напреднали и професионални скиори, така и за все още учещи се. Към пистата има изграден и ски влек с дължина 970м. и с капацитет 260
човека на час.

До ски-център “Бяла черква” се стига по добре поддържан асфалтов път. Подходящи за паркиране на автомобили са зоната на ресторанта и манастира, от където по обслужваща малка писта се отива до долната част на пистата. Връщането към паркинга става от горната част на пистата по писта, водеща към ресторанта.

До паркинга се намира още един малък влек с дължина 300м., подходящ за начинаещи скиори. В близост до комплекса са хижите Персенк и Здравец.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Зимни курорти, Родопи зимни курорти

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved