Бодрост

Бодрост

Карта

 

Курортната местност за ски туризъм „Бодрост” се намира сред обширни поляни и хълмове с естествени смесени иглолистни и широколистни гори – в югозападната част на Рила планина, в местността Картала. На 27 км от Благоевград, ски центърът Картала в местността Бодрост предлага много добри условия както за начинаещи, така и за напреднали скиори. Ски центърът е сравнително нов в Рила и е изходна точка за интересни маршрути, които са добре маркирани за туристите и ги отвеждат до известни и привлекателни природни обекти.

Хижа Бодрост се намира в едноимения курорт. Пътят до хижата е асфалтиран и добре поддържан през всички сезони. Основно ремонтираната през 2009 г. двуетажна сграда има общ капацитет от 40 места за нощувка, разпределени в стаи с по 3, 4 и 5 легла.

По поречието на течащата през местността река Благоевградска Бистрица има множество малки водопади и вирове, обитавани от балканска пъстърва. Курортът предлага изключително добри условия за отдих и туризъм през всички сезони.

За любителите на зимните спортове са на разположение ски-писти с обща дължина 4 км и 750м, кабинкова въжена линия с капацитет 1400 души/час, дължина 3000м и денивелация 900м, ски-влек “Помагалски” с капацитет 900 души/час и дължина 1500м, ски-влек за начинаещи (учебен) с капацитет 500 души/час и дължина 300м.

Кабинковият лифт работи целогодишно през всички дни от седмицата, с изключение на понеделник, когато се провежда профилактика на съоръженията.

В курорта е изграден и “Еколенд”- интерпретативен образователен център за обучение на деца сред природата и няколко екопътеки.

Местността е изходен пункт за краткотрайни излети до красиви местности и природни образувания и многобройни добре маркирани туристически маршрути в Югозападна Рила.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Зимни курорти, Рила зимни курорти

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved