Белмекен

Белмекен

Карта

 

Ако сте от хората, които не обичат претъпканите курорти и не могат да си починат пълноценно, когато около тях има навалица от хора, то планинският комплекс Белмекен е чудесно решение за вас. 

Белмекен ще ви предостави тишината и спокойствието за които жадувате цяла година и ще ви подари прекрасни дни по време на зимната ви почивка. Тук няма да бъдете лишени от всякакви съвременни удобства и ще имате прекрасния шанс да практикувате любимите си зимни спортове.  С името Белмекен се именуват няколко обекта в Рила – връх, хижа, язовир и спортна база. Ние ще ви запознаем със спортната база и отличните условия, които ви предоставя за да изживеете незабравими мигове в планината, сред приказна природа и свеж въздух. 

Националната спортна база „Белмекен“ отстои на 140 км. югоизточно от София и се извисява на 2050 м. надморска височина. Това място привлича както любителите на спорта и на красивата природа, така и семейства с деца, които търсят спокойно кътче за отдих. 

От 1967 до 1988 година в комплекса са се подготвяли основно български и немски спортисти от бившата ГДР за различни видове спорт. Днес в Белмекен има перфектни условия за съвременна подготовка на спортистите. Има изградена зала за борба, за бокс, тежка атлетика, лекоатлетическа писта, фитнес-център и т.н. 

Освен това разполага с модерна и добре поддържана ски писта, която е подходяща и за начинаещи и за напреднали. От базата можете да си наемете необходимата екипировка за ски и да се възползвате от помощта на професионален ски инструктор. 

В близост до спортния комплекс е разположен и живописният язовир Белмекен. Водите му са кристално чисти и бистри, а високите хълмове покрити през лятото с буйна зелена растителност по чудесен начин се съчетават със сините води на язовира. Районът е изключително подходящ за разходки и пикници сред природата. 

В района е и селцето Сестримо, където интерес представлява параклисът Света Петка, който е разположен в скалиста местност над селището. Макар че храмът се намира на високо и доста опасно място, хората и до днес продължават да го посещават. Изберете ли Белмекен за зимната си почивка определено няма да останете разочаровани.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Зимни курорти, Рила зимни курорти

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved