Балчик

Балчик

Карта

 

Град Балчик е разположен на 29 км. северно от Варна и на 19 км от гр. Каварна. Географското му разположоние и благоприятният климат, както и богатата история и значителният брой културни паметници го правят изключително привлекателно място за практикуването на морски рекреативен и културен туризъм.

Балчик е древен град, който е бил населяван още от траките. По-късно тук идват гръцки преселници, които очаровани от естествената красота на това място основали свой град. Градът бил наречен на името на бог Дионисий – Дионисиполис. По време на средновековната българска държава градът е носил името “Карвуна”.

Балчик впечатвлява с уникалността и богатството от природни и културно-исторически обекти. Природата е живописна и богата на растителни и животински видове.

Плажната ивица е с дължина около 4км. Като цяло температурата на морската водата е 2–3 градуса по-ниска, отколкото по южното българско Черноморие. Морската вода е свежа и чиста. Това се съчетава по особено романтичен начин със старинните къщи, църкви, музеи и други паметници. Без съмнение огромен интерес представлява Ботаническата градина, създадена на територията на бившата лятна резиденция на румънската кралица. На площ от 65 дка има растителни видове от цял свят отглеждат се около 2000 растителни вида, принадлежащи към 85 семейства и над 800 рода с невероятно разнообразие. Сред най-атрактивните части на градината е колекцията от кактуси, разположена на 1 дка открита площ, която наред с тази в Монако е сред най-богатите в Европа. Срещат се още и много екзотични растения.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Балчик, Черноморие

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved