Зона Алеко

Зона Алеко

Карта

 

Ски зоната в планината Витоша се намира най-близо до столицата София – само на един час път от центъра на града. Витоша е едно от най-популярните места за почивка и отдих, разположени в близост до столицата. На най-голямо разнообразие от писти тук се радват средно напредналите и напредналите скиори и сноубордисти. Ски център „Алеко” е най-старият в България и вероятно най-популярната дестинация на Витоша през зимата. Намира се на надморска височина 1800 м, а пистите са разположени на северния склон на планината. Вторият ски център на Витоша е „Конярника – Ветровала”. Надморската му височина е 1507 м. Ски зона „Алеко” предлага добри възможности и за сноубордистите, а в района има условия и за freestyle спускания. Витоша е била домакин на Националния шампионат по сноуборд през 2007 г. и на Откритото държавно първенство по сноуборд през 2008 г. Прекрасни възможности има и за нощно каране – писта „Витошко лале” е осветена през цялата седмица.

Освен спортни занимания по пистите, Витоша предлага и други вълнуващи преживявания. Най-високият връх на планината носи името Черни връх и покоряването му е възможно дори през зимата. Преходът до него е еднодневен и сравнително лесен. Височината на Черни връх е 2290 м и това планинско приключение ще ви покаже красотата на планината извън ски зоните.

В границите на планината се намира Природен парк Витоша – най-старият на Балканския полуостров. Непосредствената му близост до столицата го превръща в една от най-популярните дестинации за любителите на планината и природата. В парка се опазва голямо богатство от растителни и животински видове, някои от които редки или ендемични. Красивата природа на парк Витоша е достъпна за туристи благодарение на мрежата от пътеки и маршрути, хижи, лифтове и места за почивка. Паркът е атрактивен както през лятото, така и през зимните месеци.

Изключително удобно за сноубордистите и скиорите е използването на една карта за достъп до всичките ски зони. В ски зоните на Витоша се предлага групово и индивидуално ски и сноуборд обучение на няколко езика. Отлични са и условията за първите стъпки на децата в света на зимните спортове. Създадени са специални програми за ученици и деца в предучилищна възраст. В курорта се предлага и ски екипировка под наем.

Близостта на ски зоните на Витоша до София предоставя на скиорите и сноубордистите неограничени възможности за почивка, туризъм и развлечение. София разполага с много хотели, безброй ресторанти с най-разнообразна кухня, дискотеки, пиано барове и клубове. Тук ще откриете и богат културен живот – театри, кино салони, концерти и изложби и други интересни културни мероприятия. София е известна и с църквите и музеите си. Ако се интересувате от история и религия, задължително посетете храм-паметника „Св. Ал. Невски”, Боянската църква, Руската църква, Националния исторически музей, Националната художествена галерия, музея „Земята и хората”, Археологическия, Антропологическия и Природонаучния музей.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Витоша зимни курорти, Зимни курорти

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved