Ахтопол

Ахтопол

Карта

 

Ахтопол е най-южният град по Българското Черноморие. Разположен е на скалист полуостров на брега на Черно море и в подножието на планината Странджа. Намира се на 14 km южно от Царево и на 5 km северно от устието на река Велека. Градът е част от територията на Природен парк „Странджа“.

Ахтопол е едно от малкото останали не дотолкова урбанизирани места по южното ни Черноморие. Напълно е подходящ за семейства с деца, който искат да се насладят на спокойна атмосфера и плажна обстановка.

Плажната ивица е голяма. Има възможност за наемане на шезлонги и чадъри. Водата е чиста, плитка и почти през цялата година топла. Също така има място за поставяне на собствени чадъри. Плажът разполага с безплатен паркинг.

За любителите на културния туризъм – и до днес са запазени църквата „Възнесение Господне“ построена през 1776 г., останки от манастира „Свети Яни“ от 12 век, както и части от крепостната стена (на места достигащи 8 m височина и 3,5 m ширина). В близост до полуострова се намират останки и от древна тракийска стена. В града има Исторически музей.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Царево, Черноморие

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved