Вършец

Вършец

Карта

 

Вършец – един най старите и популярни балнеолечебни курорти в северна България. Намира се на около 90 км северно от София и на около 30 км. на юг от Монтана. Разположен е в общирна долина по поречието на река “Ботуня” и северните гористи склонове на Стара планина. Географското разположение определя и климатичните особености на курорта. Климатът тук е мек и влажен и щадящ организма. Средногодишната температура е над 11 °C, лятотто е прохладно без продължителни горещини, зимата е мека и влажна, есента е мека и топла.

В курорта бликат няколко извора с минерална вода с температура между 36 и 38,2 ° С и дебит около 17 л/сек.. Това определя и характера на курорта като климатичен и балнеолечебен с особено добри възможности за лечението и профилактиката на различни заболявания на опорно-двигателния апарат, на сърдечно-съдовата и нервната система и др. 

По минерален състав и лечебни свойства минералната вода тук има аналози в държави като Аржентина, Еквадор, Индия. Комплексът разполага със сравнително добра база. Израдени са балнеолечебници, питеен павилион, курортна поликлиника със специализирани кабинети, почивни и ведомствени станции, нови семейни хотели и частни квартири също са на разположение на летуващите. Интересни места за посещение в града без съмнение представляват храмът “Св. Георги” и “Слънчевата градина”.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Монтана СПА курорти, Северозападен СПА курорти, СПА курорти

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved