Царево

Царево

Карта

 

Град Царево е разположен на полуостров, в близост до град Ахтопол и отстои на 70 км югоизточно от Бургас. В миналото е известен като Василико̀ и Мичу̀рин. Бреговата ивица е много разчленена.

Плаж “Нестинарка” –  един от най-големите в близост до Царево. Той е дълъг около 550 метра и широк 90 метра. Намира се в южната част на града, в близост до квартал Василико. Това е голям и хубав плаж, дъното е покрито с пясък и няма никакви скали, които да пречат на приятното плуване.

До него се стига по пътя от Царево за кв. Василико, като след отбивката за Стария квартал се продължава надолу. Плажът носи името на активния, преди години, къмпинг „Нестинарка”, от които сега функционират едва няколко бунгала. За сметка на това, плажната ивица е обградена от постройки и скъпи хотели. Плажът предлага на посетителите си просторна пясъчна ивица, чиста вода, спасители, чадъри, шезлонги и водни атракциони.

Всяка година в края на май в общината се провеждат празници на изкуствата, а през лятото – Дните на Нептун. По традиция през август се провежда Фестивалът на мановия мед. Рибеният фест пък е едно от по-късните събития в календара на Общината, което се организира в уикенда около празника „Съединение на България“ през септември.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Царево, Черноморие

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved