Каньонът на водопадите

Каньонът на водопадите

Карта

 

Екопътека Каньонът на водопадите в резерват Сосковчето, започва едва на 2-3 км от град Смолян и е маркирана като такава през 2003-2004 г. По пътя за село Мугла е изградена красивата екопътека с дължина 6 км, която в последствие, поради големия туристически интерес, е удължена на почти 10 км. 

Преминаването на пътеката през резервата дава възможност за наблюдаване на множество природни феномени и биологично разнообразие. Най-впечатляващи по нейната дължина са красивите водопади, на които и тя дължи своето име. Можете да се насладите на 46 от тях, ако изминете целия преход, като най-големия е водопад Орфей – 68 метра. Внушителни са и Сърцето, Каскадите, както и малките водопадчета, които ви очакват след всеки следващ завой. По пътеката има места за отдих, а формата и е кръгова и се връщате откъдето сте тръгнали.

По цялата екопътека има достатъчно табели и ако си вземете пакетирана храна, можете да прекарате целия ден из горите на каньона на река Еленска. Изминаването на пътеката отнема около 4 часа.

След излизане от смолянския квартал Средок ще видите табелата за екопътеката, където трябва да завиете надясно. Малко след това има широко място, където да оставите автомобила си и да продължите пеша по черен път, който постепенно преминава в горска пътека.

Най-подходящо време за посещение на Каньона на водопадите е началото на лятото, когато има изобилие от вода и зеленина.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Еко пътеки, Родопи еко пътеки

Тагове

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved