Слънчев ден

Слънчев ден

Карта

 

Слънчев Ден е едно от най-красивите места за почивка в България, което със сигурност ще ви очарова и вероятно напълно ще задоволи вашите очаквания за спокойна почивка и пълноценен отдих и релакс. Eдно от най-важните предимства на комплекса е неговото местоположение – на 10 км североизточно от лятната столица на България – град Варна, на 16 км от летището и на 8 км южно от Златни пясъци. В комплекса има 4 модерни хотела с общ капацитет от 1300 легла, които предлагат най-добри условия на своите гости.

Климатът в района на Слънчев Ден е много благоприятен за почивка в България и е близък до този на известните средиземноморски курорти – средните месечни температури на въздуха през лятото са между 23 – 28°С, на морската вода – 24 – 25°С, с около 1700 слънчеви часа от май до септември.

Курортът предлага разнообразни възможности за спорт на открито и закрито – плувни басейни, тенис корт, тенис на маса, гмуркане и др. В Слънчев ден има два спа центъра, които предлагат разнообразни процедури. Минералната вода, извираща на територията на комплекса, е с температура 45°С, слабоминерализирана и изключително подходяща за релаксиращи процедури.

Яхтено пристанище на Слънчев ден е изградено в северната част на комплекса и е с капацитет за 17 яхти. Курортът е популярен и сред бизнес средите заради добрите условия за конгресен туризъм, които предлагат неговите хотели.

Има красива природа, целогодишни денонощни минерални извори, скъпи хотели и места за развлечения. Ограничен за достъп на граждани.

Преди промените през 1989 г. комплексът е бил почивна база на ЦК на БКП.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Варна-черноморие, Черноморие

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved