Шилигарника

Шилигарника

Карта

 

Шилигарника се намира на 9 км. от популярния курорт Банско, с който го свързва добре поддържан асфалтов път. Това е и най-големия ски курорт в Пирин.

Разполага със седалков лифт с капацитет от около 800 души на час. До началната станция на влека се е обособило малко курортно селище с ресторанти, чайни, заведения за бързо хранене и барове. Лифтът завършва на височина 2470 м.нв. под връх Тодорка в местността Ечмища. От тук започва и най-високата ски писта в България – Платото. Тук условия за зимни спортове и ски има от декември до средата на април. Шилигарника е и начален пункт за много пешеходни маршрути и преходи.

От Шилигарника шосето продължава до хижите “Бъндерица” (4 км) и “Вихрен” (7 км), от които може да се предприеме изкачване на връх Вихрен или да се поеме по някой от многото маркирани туристически маршрути. В хижите може да се нощува и да се осигури храна.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Зимни курорти, Пирин зимни курорти

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved