Сарафово

Сарафово

Карта

 

Плаж Сарафово е разположен в едноименния квартал в Бургас, на 14 км. северно от големия морски град и на 12 км. югозападно от Поморие. 

Плажът е от градски тип и е доста популярен сред местните като страхотно място за плажуване и плуване. Той е сравнително спокоен дори и в разгара на летния сезон, а в същото време предлага на туристите различни удобства като заведения, барове, платени чадъри и шезлонги. Плажната ивица на Сарафово е изкушение за всеки търсещ спасение от горещото време. Представете си четири километра плаж, покрит с фин пясък и красиво море, което ви примамва да поплувате в него. На отделни места пясъкът има черен цвят, което се дължи на високото съдържание на желязо и манган. Тези части от плажа се нагряват много бързо от слънцето, затова е задължително да ходите с чехли, тъй като кожата ви ще изгори. 

Водата в района е плитка и чиста и е без резки промени в дълбочината, което я прави подходяща за къпане от деца и хора, които не могат да плуват. За развлечението на плажуващите са на разположение водни колела, банан, джетове и скутер. Морето тук също е подходящо за практикуване на спортове като уиндсърф и кайтсърф. 

Територията на плаж Сарафово се охранява и там са разположени платени чадъри и шезлонги. Освен това в близост се намират кафенета, ресторанти и капанчета за всеки вкус и предпочитания. Квартал Сарафово предоставя възможност за настаняване в семейни хотели, частни вили или стаи под наем. Цените са изгодни и отговарят на финансовите възможности на българските туристи. 

Информация

Бургас-черноморие, Черноморие

Споделяне

 
© 2020 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved