Св. св. Константин и Елена

Св. св. Константин и Елена

Карта

 

Курортен комплекс „Св. св. Константин и Елена“, с предишно име „Дружба“ (до 1990-те год.), е най-старият български черноморски курорт. Намира се на 9 км североизточно от центъра на Варна и на 6 км от края на Варна.  

Той е характерен с това, че съчетава свеж планински въздух, минерални извори и басейни и прекрасни плажове с чиста морска вода. Разполага с разнообразие от минерални извори, балнеологични комплекси, открити басейни с минерална вода и др. 

Малък и уединен той предлага отлични възможности за почивка сред тишина и спокойствие. Малките заливчета с превъзходен пясък са идеални са плаж, подводни спортове, риболов. Хотелите са сред гора, в която изобилстват иглолистни и широколистни дървета – дъб, бряст, ела, кедър и кипарис. 

Вие можете да се наслаждавате на тях докато се разхождате по сенчестите алеи на парка, да плувате в морето или да добивате тен на плажа. Вечер можете да опитате някои от множеството вкусни национални ястия и да се насладите на националните фолклорни програми в множеството открити ресторанти. 

Под атракцията кораб-ресторант „Сириус“, е т.нар. „Топла вода“, където горещ извор се влива в морето и дори през зимата се посещава активно. Сега изворът е почти пресъхнал, поради безконтролни действия на построения в близост хотел. Посещава се предимно от български и руски туристи. Изградени са множество места за забавление – ресторанти, барове, магазини за сувенири и дрехи, рали писта, водни спортове, джетове, „банани“, сърф и други.

Към курорта се включват и турстическият комплекс Слънчев ден и комплекс Ваканция включваща вили и бунгала. В околностите е курортен комплекс Чайка, дворецът Евксиноград, който е разположен южно от курорта.

В комплекса функционират полицейски участък, поща, аптека, бензиностанция и здравен център, а до него има редовни градски линии от ж.п. гарата и центъра на Варна.

Освен почивните бази, хотелите, развлекателните заведения и спортните съоръжения. В комплекса се намира и манастирът „Св. св. Константин и Елена“.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Варна-черноморие, Черноморие

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved