Павел Баня

Павел Баня

Карта

 

Градът се намира на 21 км западно от Казанлък, на 40 км източно от Карлово, на 85 км североизточно от Пловдив и на 185 км източно от София. В него живеят около 3000 души. Разположен е на 390 м. надморска височина в живописната Розова долина в централната част на България, между Стара планина и Средна гора. Тук живот е кипял още от дълбока древност, а лечебните свойства на минералните извори са били използвани още от римляните, за което свидетелстват останките от Римска баня.

Павел баня е известен балнеолечебен курорт. Миинералната вода е подходяща за лечение и профилактика на периферната нервна система, на опорно двигателния апарат и др. Тя е бистра, безцветна, с приятни питейно-вкусови качества. В последните години е значително подобрена и базата за настаняване на туристите. Изградени са нови семейни хотели и квартири, а старите са обновени. Функционират и разнообразни заведения и ресторанти с качествена кухня.

В града са разположени общо 11 басейна с минерална вода, от които 7 закрити и 4 открити.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
СПА курорти, Стара Загора СПА курорти, Югоизточен СПА курорти

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved