Овча могила

Овча могила

Карта

 

В централната част на хълмистата Дунавска равнина, в южната част на Свищовска община, на 78 метра надморска височина е разположено село Овча могила. На 2 километра южно от селото минава главен път, който свързва градовете Русе, Плевен и София. Най-близките градове са Свищов, Левски и Павликени. Климатът е умерено-континентален при средногодишна температура на въздуха около 12 градуса.

Национална гордост на селото е минералната вода, която всяка година помага на стотици хора да захвърлят патериците и бастуните.

Лечебните сили на водата оказват благоприятно въздействие при лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат: артрози, болест на Бехтерев, ревматоиден артрит, заболявания на костите и мускулите – от травматично, професионално, токсично и инфекциозно естество, контрактури от кожно-мускулен и ставен произход, заболявания на нервната система – всички заболявания на периферната нервна система, заболявания на обмяната на веществата – подагра, диабет и други.

Гостите на село Овча могила биха могли да посетят храм „Св. Троица“, който е построен през втората половина на XIX век и се намира всред обширен двор, недалече от централния площад.

Информация

Велико Търново СПА курорти, Северен централен СПА курорти, СПА курорти

Споделяне

 
© 2020 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved