Лозенец

Лозенец

Карта

 

Лозенец се намира точно по средата между Китен и Царево, на 60 км южно от Бургас.

Като географски дадености планината и морето играят важна роля в развитието на района. Лозенец е типично рибарско селце, осигуряващо прясна риба и рибни деликатеси за местните ресторанти. Близостта на Странджа планина го прави още по-завладяващо и неповторимо място за почивка.

Не е необходимо да избирате дали да отидете на планина или на море, а просто да посетите Лозенец. Селцето е малко, кокетно и уютно. Преобладават двуетажните и триетажните къщи и вили, превърнати в комфортни малки хотели или даващи квартири за почиващите. Осеяно e с много зеленина. Тук се съчетават планински и морски климат. Средните летни температури варират между 22-25 градуса за месеците юни и септември и между 26-31 градуса за юли и август.

Измервания сочат, че морската вода в курортното село е най-чиста по Българското черноморие, а наличието на полезни микроелементи като магнезий, калций, йод, бром и др. са оценени високо от специалисти от целия свят. На територията на селото има няколко плажа, всички красиви и заобиколени от растителност. 

Плаж „Малката дупка“ – Плажът е по-малък. До него няма хубав път, но предимство е, че няма много хора.

Централен плаж – Това е отново един от най-красивите плажове по нашето Черноморие. Плажната ивица е доста обширна, а водата е кристално синя. От едната страна на плажа има скали, около които хората могат да се гмуркат или просто да се разходят по тях. От тези скали се разкрива красива гледка към плажа. Пясъкът е ситен и златист. Голяма част от него е зает от платени чадъри. Но все пак е останало малко място, на което туристите могат да разположат свой чадър. Около плажа има заведения за храни и напитки.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Царево, Черноморие

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved