Крапец

Крапец

Карта

 

Крапец е село в Североизточна България, намиращо се в Добричка област. На 580 км от София, на 15км от ГКПП Дуранкулак, на 90км от Варна, на 85км от Добрич, на 50км от Балчик и на 15км североизточно от гр. Шабла. Село Крапец е на самия морски бряг, на 5,3 км. южно по права линия от южния бряг на Дуранкулашкото езеро.

Крапец има огромен, неурбанизиран, дълъг около 7,5 км плаж с дюни. Той започва от нос Крапец при стария къмпинг “Карвуна” недалеч от селото, продължава пред лагуната на биосферният и археологически резерват Дуранкулашко езеро и завършва далеч на север при нос Карталбурун след “къмпинг Космос”.

Пясъкът на плажната ивица на Крапец е златист и ситен, истинско удоволствие за посетителите, които могат да се любуват на безкрайната пясъчна шир. Плажът e изключително чист. Морската вода е чиста и студена. Често има вълнение и подводни течения. Затова е добре туристите да бъдат много внимателни, когато влизат в морето.

Добре е, ако ще плажувате на Крапец, да се заредите с необходимите ви неща, за да не се окаже, че няма от къде да си закупите дори вода. Лагуната с околното море и крайбрежната зона са известно място за всички любители на лова и риболова. Около плажа има много места, където всеки може да паркира колата си за цял ден напълно безплатно.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Черноморие, Шабла

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved