Кранево

Кранево

Карта

 

Кранево е село в Североизточна България. То се намира в  област Добрич. Старото име на селото е Екрене.

Плажът при село Кранево е предпочитано място от руските туристи. В него има много почивни станции и един национален детски център. Гостите на селото могат да отседнат и в къщи в селото. През последните няколко години на територията около плажа са изградени много нови постройки.

Плажната ивица е голяма. Водата е чиста, топла и в близост има заведения, от които всеки може да си закупи храна и напитки.

Цените на развлеченията и плажните атракциони са сравнително достъпни.

Плажът разполага с безплатен паркинг.

На 3 км на юг от селото и 3 км на север от курорта „Златни пясъци“ е нос Екрене (старото име на селото), на който е разположен много известен морски фар, виждащ се и от пътя Варна — Балчик. На това място в периода на румънската окупация на Южна Добруджа (1919 – 1940 г.) е минавала границата с Румъния.

През 2010 г. на територията на курортното селище е изграден плувен басейн „Аква лайф“ с олимпийски размери, оборудван за провеждане на международни състезания по плуване, водна топка и синхронно плуване.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Балчик, Черноморие

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved