Карвуна

Карвуна

Карта

 

Ако сте любители на природата и обичате близостта с нея, ако искате лятната почивка да я прекарате на някое тихо и живописно местенце на морето, защото предпочитате усамотението пред навалицата, то тогава ви препоръчваме къмпинг Карвуна. Това е толкова спокойно и уединено място, където няма да чуете друг шум освен този на морските вълни и морския бриз. 

Къмпингът е разположен в най-северната част на Българското Черноморие и отстои само на 1 км. от село Крапец. Към днешна дата къмпингът не функционира, но въпреки това можете да си разположите собствена палатка или каравана. Винаги, когато имате нужда да си купите нещо или искате да отидете до магазина, можете да отскочите до село Крапец, до което се стига бързо и пеша.

До 90-те години на миналия век Карвуна е бил едно от най-известните места за почивка и туризъм у нас, като е имал добре оборудвана база, ресторант, кино, магазини и заведения на плажа. Днес обаче всичко е пусто и нито един от обектите не работи.

Все пак не са малко мераклиите, които могат да се видят да къмпингуват там през лятото. Местността е много красива, а в гората всеки намира прохлада от топлото време. Плажната ивица пред къмпинга е дълга около 6 км. и е доста просторна. На места се виждат струпани миди и водорасли, изхвърлени от морето, но това не трябва да ви притеснява, защото има достатъчно място да се настаните на плажа.

Водата е чиста, приятна за къпане и не е дълбока, която я прави подходяща за къпане на малки деца и хора, които не умеят да плуват. Плажът не се охранява, а също така няма действащи ресторанти и заведения, но разхождайки се по ивицата може да отидете до Крапец и да си накупите каквото ви се прииска. Освен това в селцето ще откриете доста приятни ресторанти, където се предлагат много вкусни рибни ястия.

Забележителностите в района на Карвуна са Дуранкулашкото езеро, нос Шабла, Яйлата, Тауклиман и нос Калиакра.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Черноморие, Шабла

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved