Иракли

Иракли

Карта

 

Иракли е местност, намираща се до с. Емона. Отстои на 9 км от гр. Обзор, на 3 км от Баня и на около 20 км от гр. Бяла.

В България няма друг плаж като Иракли. Всеки се връща отново и отново, за да се докосне до кристално чистата морска вода, до златистите пясъци и безграничната морска шир.

Всеки човек, посетил плажа на Иракли, го помни завинаги като райско кътче. Това невероятно място съчетава в себе си красотата на дивата природа и морския бряг. Само на метри от морето се простира гъста гора, в която посетителите често разполагат своите палатки и бунгала. Непокътнато от урбанизационните процеси в България, мястото привлича все повече и повече туристи, решили да съберат тен и да подишат чист въздух. Преди години, поради отдалечеността си от по-големите градове като Варна и Бургас, плажът при Иракли е бил слабо посещаван, предимно от живеещите в околните селца жители.

Тук река Вая се влива в морето, но тя е малка и в топлите летни дни посетителите на плажа безпроблемно преминават през нея.

Плажната ивица на Иракли е дълга и широка. От към входа, пясъкът е ситен и жълт. Колкото по-на юг към село Емона върви човек, толкова по едър става пясъкът и постепенно преминава в чакъл.  В близост има заведения, от които могат да се закупят храна и топли напитки. Плажът се посещава от нудисти, които се настаняват основно в южната част на ивицата.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Несебър, Черноморие

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved