Добринище

Добринище

Карта

 

Ски курорт Добринище се намира на около 6км. от град Банско и около 158 км. от София. Той включва едноименния хотел и две хижи. Добринище е на 825 м. надморска височина в подножието на Пирин и заобиколен от Рила и Родопите. Това е китно българско село с впечатляваща природа и невероятни панорамни гледки.

В началото е обявен за балнеологично курортно селище, поради наличието на доказано лечебни минерални извори, които повлияват с успех заболявания на храносмилателната система и стомашни неразположения, на бъбреците и други. Положителните природни и антропогенни фактори допринасят Добринище да се развие не само като балнео курорт.

Тук има прекрасни условия за практикуването на маршрутно-познавателен туризъм, ловен туризъм, селски и еко туризъм и др. Все повече се оформя и обликът му като ски курорт. В Близост до Добринище е ски курортът Банско, а на 11 км. нагоре е хижа “Гоце Делчев” (1600 м. надморска височина) и хижа “Безбог” (2230 м надморска височина).

Пистата е една, с дължина 5 км и денивелация 826 м. Обслужва се от двуседалков лифт и влекове.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Зимни курорти, Пирин зимни курорти

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved