Екопътека Деяница

Екопътека Деяница

Карта

 

Екопътека „Деяница” започва на около 10 км от гр. Чипровци, област Монтана и води до забележителния Чипровски водопад. Чипровският водопад е с височина почти 20 м и привлича туристите със своята красота. В подножието на водопада се образува малко езерце, а най-внушителен е през пролетта и по време на снеготопенето. До екопътеката се стига по черен път след гр. Чипровци, който води до спокойна поляна с маса и столове от дънери. Оттам започва самата екопътека „Деяница”.

Преходът по екопътеката е за около 2-5 часа, в зависимост от скоростта на ходене, като маршрутът е с бяла-червено-бяла маркировка и са поставени указателни информационни табели. За да се ориентирате накъде е този път, най-добре питайте местните жители. „Деяница” преминава през китни поляни и високи дървета, по няколко дървени мостчета. Еко-пътеката е добре обозначена и на картата и в самата местност ясно може да бъде различена, сред красивата природа.

Преходът е приятен и няма много екстремни участъци, освен в последната си част. Тя е непосредствено преди върха на водопада, където има силно наклонен сипей, който е доста хлъзгав. Екопътеката е подходяща за преходи през цялата година, но през пролетно-летните месеци природата привлича най-много туристи. Те трябва да са с удобни облекло и обувки.

Тук могат да бъдат срещнати различни растителни видове, както и да си починете под сянката на високите дървета, строени, като войници едно до друго.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Еко пътеки, Стара планина еко пътеки

Тагове

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved