Бургас

Бургас

Карта

 

Бургас е един от най-известните морски курорти у нас, разположен на Южното Черноморие. Освен с красиво море и просторни плажове, Бургас ще ви изненада и с чудесни възможности, които се предлагат в района за балнеолечение и Спа на открито, чрез вземане на кални бани. Чудодейната луга и кал действат като магнит за българи от цялата страна, които се събират край солниците в Бургас, за да се порадват на уникалното въздействие на тези природни дарове. 

Не е тайна, че лековитите свойства на калта са били известни още в древни времена и са се правили процедури с нея за разкрасяване и подмладяване. Египтяните са известни с това, че са намазвали цялото си тяло с кал и след това са се излягали на слънце, за да засъхне. След това постепенно отмивали калта от тялото си и се радвали на уникалното й действие върху тялото.

Калта действа благоприятно при ставни, кожни и гинекологични проблеми. Противопоказно е обаче да се правят кални бани от хора със сърдечно-съдови заболявания.

Лугата е другото природно чудо, което се използва като болкоуспокояващо и за тонизиране. Лекарите съветват в лугата да се стои НЕ повече от половин час, тъй като това значително натоварва сърдечната дейност. Също така не се препоръчва къпането в луга, ако желаете да облекчите кожно заболяване. 

В близост до града са разположени и Бургаските минерални бани. Намират се на 15 км. в северозападна посока и са изградени сред зеленина и спокойствие. Това е един от най-старите балнеоложки центрове у нас. Минералната вода, която блика там е подходяща за лечение и профилактика на заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, хронични гастрити и пиелонефрити и т.н. Водата действа благотворна и за укрепване на общото състояние на организма. Температурата на термалната вода е около 41 градуса, бистра и без цвят, слабо минерализирана.

Информация


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bestbv55/public_html/wp-content/themes/invicta/template-parts/portfolio-entry-detailed.php on line 165
Бургас СПА курорти, СПА курорти, Югоизточен СПА курорти

Споделяне

 
© 2023 BestPlacesInBulgaria - All Rights Reserved